Eten in Oud-Rekem

Voor een culinaire ontdekkingstocht ben je in Oud-Rekem aan het perfecte adres. Of je nu voor een eerder klassieke of net voor wat speciaals wilt gaan: je vindt het er allemaal. Alle restaurants liggen trouwens in prachtige oude gebouwen, dus aan beleving is er zeker geen gebrek! 

Het Poortgebouw

In het Poortgebouw eet je in het gebouw waar vroeger de toegang tot het kasteel van D’Aspremont-Lynden bewaakt werd. 

In dit prachtig kader ontvangt gastvrouw Mieke je van harte. Haar keuken is er meer dan goed, haar oog voor detail ongezien. De zalen zijn altijd tot in de puntjes gedecoreerd. Onlangs opende Mieke ook een meubel- en accessoireshop in dit pand. Ga ook zeker daar een kijkje nemen als je er toch bent! 

Iets te vieren?
Mieke zorgt ook voor de meestest memorabele feestjes!

Bistro Oude-God

Leven als God in Frankrijk? In Bistro Oude-God waan je je in de Provence… En dat in het mooiste dorp van Vlaanderen!

Op het menu? Wisselende Franse gerechtjes en altijd de keuze uit vlees, vlees of veggie!

De locatie is trouwens uniek, want het gebouw was de vroegere toegangspoort tot de stad!

Oud-Gerechtshof

Zin in klassieke gerechten met een moderne toets? Ga dan naar het Oud-Gerechtshof. In een prachtig oud pand serveert chef Louis (oud-klasgenoot van Sven) de lekkerste gerechten. 

Het gebouw was vroeger, zoals de naam al doet vermoeden, het Gerechtshof van Oud-Rekem. Het pand werd uiteraard gerenoveerd, maar authentieke elementen zijn behouden gebleven.

L’Art Brutal

Voor een standaardmenu hoef je niet naar L’Art Brutal, maar dat had je waarschijnlijk al door bij het lezen van de naam van het restaurant.

Brutaal zijn Alena & Mathias thans niet, maar hun eten is zeker wel gedurfd: Sharing-plates en natuurwijn voor de durvers in een Art Deco-kader. Zeker het proberen waard dus.