Maastricht

Op slechts een klein kwartiertje rijden van Oud-Rekem kom je in het magische Maastricht. Met de fiets ben je er trouwens bijna even snel, want langs het kanaal rij je bijna in een rechte lijn langs de mooie Nederlandse stad. 

In Maastricht kan je natuurlijk prima shoppen. De meeste winkels zal je vinden in de Kleine straat, de Grote straat en de Maastrichter Brugstraat. Ook de buurt van het Stokstaartkwartier, de Wycker Brugstraat, de Hoogbrugstraat en de Rechtstraat zijn het bezoeken zeker waard. Ze zijn misschien wat minder bekend, maar daarom zeker niet minder leuk! 

Op zoek naar een natje of een droogje in Maastricht? 

Ga dan zeker eens kijken in de Koestraat. Dit is de straat waar ’s avonds de Maastrichtenaren gaan piepen. Je vindt er van alles wat: een kaas- en wijnbar, maar ook een cocktailbar of een hippe pizzaria. En Sushi, héél lekkere sushi! 

Een andere leuke locatie is Lumière. Net buiten het centrum vind je deze bar die in een oud klooster is gevestigd. Je kan er lekkere cocktails drinken, een hapje eten of naar de cinema gaan. Ze spelen allemaal kunstzinnige films.

Wil je iets uitdagender? Op de voornoemde Rechtstraat kan je op zoek gaan naar de bar genaamd “Mr. Smith”. En dat mag je letterlijk nemen, want er hangt geen reclame buiten. Je moet op deze straat gewoon zoeken naar een deur met klinken in de vorm van cocktailshakers (of het adres opzoeken op Google).